Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

8 травня відзначається Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Створено: 2024-05-07 15:54:13Оновлено: 2024-05-07 15:56:28

Щороку, 8 травня в усьому світі відзначається Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. За більш ніж століття існування, завдання організації не змінились і волонтери Товариства Червоного Хреста продовжують кожного дня виконувати благородну місію, надаючи допомогу тим, хто опинився в екстремальній ситуації, рятуючи життя та здоров’я людей.

Український Червоний Хрест – потужна і визнана суспільством організація, яка разом з громадськістю відповідає на гуманітарні та соціальні виклики, перетворюючи співчуття на дію, допомогаючи тим, хто найбільш цього потребує, розвиває спроможність суспільства попереджати і долати гуманітарні й соціальні кризи.

Не виключенням є представництво Червоного Хреста у нашому славному місті. Криворізьку організацію товариства Червоного Хреста України багато років поспіль очолює Марина Матирко.

Через активні бойові дії, широку лінію фронту та ракетні обстріли, руйнування є практично по всій країні, а відповідно і допомога потрібна всюди та дуже різна. Завдяки Криворізькому Червоному Хресту місцям компактного проживання, закладам освіти та охорони здоров’я міста постійно надається допомога у вигляді побутової техніки, м’якого інвентаря такого як ковдри, подушки, комплекти постільної білизни та передані автономні джерела живлення. Багатодітні родини та пункти незламності міста забезпечуються бутильованою питною водою. За рахунок коштів Червоного Хреста виконані ремонті роботи, надані медикаменти та передане медичне обладнання одній із лікарень на загальну суму понад 5 млн грн. Також надається інша соціальна і психологічна допомога.

Шановні працівники, волонтери та активісти Товариства!

З початком повномасштабного вторгнення тисячі людей в Україні стали вимушеними переселенцями, але вони щоденно відчувають вашу турботу і мають найнеобхідніше – їжу, одяг, медикаменти. Ви завжди там, де потрібна негайна допомога.

Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради висловлює глибоку вдячність за вашу самовіддану працю, любов до людей, небайдужість, милосердя та чуйність.

Зі святом вас! Нехай вдячність незнайомих вам людей гріє серце

і надихає на ваш подвиг заради людства!

Департамент соціальної політики

виконкому Криворізької міської ради

07 травня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради